Populārs Spānijas kūrorts nācis klajā ar kādu dīvainu noteikumu tūristiem

© Scanpix

Tūristiem draudzīgajā Kosta Blankā Alikantes provincē Spānijas dienvidaustrumos atpūtniekiem par jaunā noteikuma pārkāpšanu var tikt piemērots naudas sods līdz 200 eiro, raksta unian.net.

Šādu sodu varētu saņemt tūristi, kas pieķerti, pērkot preces no nelicencētiem ielu tirgotājiem Torrevjehas kūrortpilsētā, kas ir viens no reģiona galvenajiem tūrisma galamērķiem.

Nelicencēti ielu tirgotāji bieži pārdod savus izstrādājumus uz ielas, vienkārši uzrunājot tūristus, kas sauļojas pludmalē, vai bāru apmeklētājiem vasaras atpūtas vietās. Viņi galvenokārt pārdod saulesbrilles, cepures un drēbes, kas ir populāru zīmolu viltojumi.

Šis ir jau otrais posms cīņā pret šādu biznesu - pirms tam policija pastiprināti pievērsa uzmanību nelicencētiem pārdevējiem, ar mērķi konfiscēt viltotās preces. Tagad ir nolemts sākt sodīt arī pircējus, jo, kā saka - pieprasījums rada piedāvājumu.

Torrevjehas pilsētas policijas, drošības un ārkārtas situāciju padomnieks Federiko Alakons sacīja, ka kampaņa galvenokārt ir paredzēta, lai informētu tūristus, kuri, iespējams, nezina, ka pārkāpj likumu, iegādājoties viltotas preces.

Svarīgākais