Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

"Wagner" grupējums Baltkrievijā reģistrēts kā izglītības pakalpojumu centrs

© Scanpix

Baltkrievijā, kur uzturas Jevgeņija Prigožina krievu algotņi, reģistrēta “izglītojošā” organizācija “Vāgnera” grupa, atsaucoties uz Baltkrievijas Tieslietu ministrijas juridisko personu un individuālo uzņēmēju reģistra datiem, ziņo unian.net.

Baltkrievu izdevums "Zerkalo" atzīmēja, ka "Vāgnera” grupa ar 200 Baltkrievijas rubļu autorizēto fondu reģistrēta 4. augustā Osipoviču rajona izpildkomitejā. Juridiskā adrese ir Celes ciems - tieši tur atrodas arī nometne, kur pēc sacelšanās pārcēlās algotņi.

Saskaņā ar reģistru, “Vāgnera” grupa norādīja, ka organizācijas galvenais un vienīgais darbības veids ir "izglītojoša darbība".

Atgādinām, ka Baltkrievijas armija gatavojas veikt mācības valsts ziemeļrietumos Grodņas apgabalā, netālu no Polijas un Lietuvas robežas. Baltkrievijas Aizsardzības ministrija paziņoja, ka mācības ir it kā vērstas uz to, lai ņemtu vērā Krievijas militārpersonu Ukrainā gūtās mācības.

Šobrīd "PMC Wāgnera" algotņus Baltkrievijas varas iestādes izmanto informatīvu provokāciju veikšanai pret kaimiņvalstīm Poliju un Lietuvu.