ASV jau "norakstījušas" Putinu; diktators zaudēšot varu tuvākā pusgada laikā

© Scanpix

Pavisam tuvā nākotnē Vladimirs Putins zaudēs varu un, iespējams, arī savu dzīvību. ASV ir sākusi aktīvu aizkulišu darbu, lai gāztu diktatoru - šādu viedokli vietnē YouTube paudis pazīstamais Krievijas vēsturnieks un politiķis Dmitrijs Černiševskis, raksta dialog.ua.

"Putina liktenis ir izlemts. Pirmkārt, viņš ir kļuvis ļoti vājš Krievijas iekšienē. Pēc Prigožina sacelšanās viņi no viņa vairs nebaidās... Viņa autoritāte drošības spēku un valdošās elites vidū ir ļoti novājināta. Putins ir zaudētājs, un tas ir ļoti nopietns iekšējs faktors. Otrkārt, ārējs faktors - amerikāņi viņu ir norakstījuši,” sacīja Černiševskis.

Viņaprāt vēl nesen Putins un viņa politika, kas vājina Krievijas Federāciju, bija Vašingtonai izdevīga. Tomēr tagad viņš ir "nikns" un rada draudus.

"Viņam vairākas reizes tika piedāvāti ļoti labvēlīgi nosacījumi izlīgumam. Bet, tā kā viņš divas reizes atteicās, amerikāņi nolēma, ka viņam vairs nav “visi simts”. Un viņi norakstīja Putinu. Visas viņu jaunākās iniciatīvas, sākot ar šī gada janvāri, ir veltītas drīzāk krievu elitei - puiši, dariet kaut ko. Mēs dodam jums iespēju nolēkt no grimstošā kuģa... Novāciet plikgalvaino… ASV izmanto burkānu un nūju. Tagad ieslēgsies nūjas režīms, elite būs izvēles priekšā: vai nu gāzt Putinu,vai arī viņi tiks gāzti kopā ar režīmu.

ASV grib saglabāt Putina režīmu, bet bez Putina. Viņiem nevajag viņu, ja viņš traucē," sacīja krievu vēsturnieks.

Viņaprāt, Putina likvidēšana, kas pavērs ceļu uz mieru Ukrainā un Krievijas Federācijā, ir izdevīga Vašingtonai pirms prezidenta vēlēšanām.

"Amerikāņi mēģinās rudenī - ziemas sākumā panākt mieru ar saviem noteikumiem. Visticamāk, līdz šī gada beigām viņš zaudēs gan varu, gan dzīvību. Es vispār nebūšu pārsteigts, ja Putina līdz gada beigām vairs nebūs, un Krievijā pēc tam viss būs kārtībā. Sāksies garš ceļš uz gaismu tuneļa galā. Sāksies miera sarunas ar Ukrainu, visu teritoriju deokupāciju apmaiņā pret sankciju atcelšanu pret valdošajām aprindām,” norādīja Černiševskis.

Svarīgākais