Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Bijušais VDK virsnieks nosaucis cilvēkus, kuri varētu nogalināt Putinu

© Scanpix

Bijušais VDK un Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta virsnieks Sergejs Žirnovs nosaucis personas, kuras varētu nogalināt Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, raksta UNIAN.

“Putins tik un tā nomirs. Pienāks laiks, kad šis cilvēks atstās varu, un izveidosies situācija, kad vajadzēs varu nodot kādam citam,” sacīja Žirnovs.

Viņš atgādināja, ka normālos apstākļos Krievijas konstitūcija nosaka, ka vara uz laiku tiek nodota premjerministram, kurš organizē jaunas prezidenta vēlēšanas ne vēlāk kā 90 dienas pēc iepriekš prezidenta amatu ieņēmušās personas nāves. “Ja apstākļi ir nenormāli... Tad Putins teorētiski var organizēt varas nodošanu pēc Jeļcina parauga - viņš var pateikt: esmu noguris, es eju prom, un šeit ir mans pēctecis - Dmitrijs Medvedevs vai kāds cits,” sacīja Žirnovs.

"Bet Putins, viņu pazīstot, pats varu neatdos. Pirmajos divos termiņos viņš gribēja pilnīgi mierīgi atteikties no šīs varas. Viņš nedomāja palikt prezidenta amatā pēc 2008. gada. Bet tad notika pavērsiens.

Viņu, visticamāk, nogalinātu viņa paša sargi," sacīja bijušais VDK virsnieks. Viņš uzskata, ka jebkurā diktatūrā parasti tiek organizēts apvērsums. Pēc Žirnova domām, to varētu izdarīt Federālā drošības dienesta direktors Dmitrijs Kočņevs vai prezidenta apsardzes pārstāvis Aleksejs Rubinskis.

"Šie divi cilvēki pastāvīgi sazinās ar prezidentu un nodrošina viņa drošību," sacīja Žirnovs.

“Putinu var nogalināt ikviens, kas ar viņu komunicē,” uzsvēra bijušais VDK virsnieks, uzskaitot patriarhu Kirilu, metropolītu Tihonu Šelkunovu un Alīnu Kabajevu.