Piektdiena, 17.maijs

redeem Dailis, Herberts, Umberts

arrow_right_alt Pasaulē

Atklātas detaļas par Krievijas bāzes iznīcināšana Mariupolē

© Scanpix

Ukrainā pieauguši Krievijas zaudējumi - īslaicīgi okupētajā Mariupolē tika sagrauta krievu mācību bāze, pilnībā nodedzinātas kazarmas, kā arī neitralizēta daļa kājnieku ieroču krājumu, ziņo unian.net.

Ir zināms, ka nodegušas vismaz trīs Krievijas armijas kravas automašīnas, sacīja Mariupoles mēra padomnieks Petrs Andrjuščenko.

"Šī iebrucēju bāze atradās tā sauktās arēnas rajonā, tā atrodas otrā pusē “Azovstaļ” rīpnīcai, ceļa galā, pa kuru krievi nemitīgi rādīja, ka palaiž koridors "mūsu aizstāvjiem," sacīja padomnieks.

Viņš piebilda, ka krievi šajā bāzē pastāvīgi trenējās. "Turpat blakus ir mikrorajons, kurš jau ir pilnībā nojaukts. Šo objektu skatījāmies jau ilgāku laiku. Bija skaidrs, kas jādara, bet bija ļoti grūti noorganizēt. Un šodien beidzot to izdarījām," Andrjuščenko teica.

Viņš arī piebilda, ka 13. augustā, Mariupoli apmeklēja Deniss Pušiļins - “Doneckas Tautas Republikas” (DTR) vadītājs ar savu eliti.

"Visi policisti, Krievijas Nacionālā gvarde - visi, kam vajadzēja aizsargāt to militāro bāzi un ne tikai to, tika iesaistīti aizsardzības un drošības pasākumos, kas notika otrā pilsētas malā. Mēs izmantojām šo brīdi," sacīja Andrjuščenko.

"Zinām, ka daļa kājnieku ieroču krājumu tur ir neitralizēti. Tur vairs nav mācību bāzes. Arī kazarmas nodega līdz pamatiem," apstiprināja padomnieks.