Vai Zelenskis sēdēs pie viena galda ar Putinu? Kijiva atbild uz Apvienoto Arābu Emirātu prezidenta ierosinājumu

© Scanpix

Ukrainas Ārlietu ministrijas vadītājs Dmitrijs Kuļeba sacīja, ka prezidents Volodimirs Zelenskis nekad nesēdīsies pie viena galda ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, raksta unian.net.

“Krievu līderis nav sarunu partneris, viņš ir izdarījis pārāk daudz ļoti smagu noziegumu,” tā intervijā izdevumam “Corriere della Sera” sacīja ministrs, komentējot AAE prezidenta ierosinājumu organizēt tikšanos starp Zelenski un Putinu.

Diplomāts atzīmēja, ka sarunas ar Krievijas Federāciju iespējamas tikai pēc ienaidnieka sagrābto zemju atbrīvošanas, bet, lai to izdarītu, nepieciešams spēks un diplomātiskie līdzekļi.

"Putins nav partneris sarunām... Ir arī citi diplomātiskie netiešās cīņas ceļi. Bet mēs saprotam, ka mēs nekad nevarēsim redzēt Putinu un Zelenski pie viena galda," sacīja ārlietu ministrs.

Atgādinām, ka augusta sākumā Apvienoto Arābu Emirātu prezidents paziņoja, ka vēlas noorganizēt Zelenska un Putina tikšanos ANO klimata konferencē, kam paredzēts notikt novembrī - decembrī Dubaijā. Ne Zelenskis, ne Putins toreiz neapstiprināja, ka piedalīsies pasākumā.