AAE prezidents plāno organizēt tikšanos Zelenskim un Putinam - nosaukta vieta un laiks

© Scanpix

Apvienoto Arābu Emirātu prezidents Mohammeds bin Zajeds Al Nahjans paziņojis par vēlmi organizēt Ukrainas un Krievijas prezidentu tikšanos.

Kā ziņo Libānas laikraksts “L'Orient-Le Jour”, tikšanās varētu notikt ANO klimata konferencē, kas novembrī un decembrī notiks Dubaijā.

Kā atzīmē laikraksts, par šiem plāniem ir informēti ASV prezidents Džo Baidens un Romas pāvests, un abi ir piekrituši šai iniciatīvai.

Tajā pašā laikā šobrīd ne Putins, ne Zelenskis savu dalību šajā konferencē nav apstiprinājuši.

Pēdējā laikā arvien vairāk parādās "miera vēstneši", kuri piedāvā izbeigt karu, rīkojot miera sarunas starp Ukrainu un Krievijas Federāciju.

2023. gada februāra beigās Ķīna nāca klajā ar savu "miera plānu" Ukrainai, piedāvājot pārtraukt karadarbību un atteikties no vienpusējām sankcijām.

Vēlāk savas idejas miera nodibināšanai Ukrainā nolēma parādīt arī Āfrikas valstis.

Pāvests uz sarunām Kijivā un Maskavā nosūtīja savu pārstāvi, tiesa, pēc vizītes Krievijā Vatikāna pārstāvis sacīja, ka viņiem nav miera plāna, kā izbeigt karu Ukrainā.

Tajā pašā laikā Ukraina ir vairākkārt paziņojusi, ka tā neveiks miera sarunas ar Krieviju, kamēr tās teritorijā atradīsies ienaidnieka karaspēks.