Polija apsver iespēju slēgt dzelzceļa kravu pārvadājumus ar Baltkrieviju

© Pixabay.com

Polija apsver iespēju slēgt dzelzceļa kravu pārvadājumus ar Baltkrieviju, un tas var izprovocēt Ķīnas atbildes reakciju, intervijā Polijas ziņu aģentūrai PAP paziņoja Polijas iekšlietu ministra vietnieks Macejs Vonsiks.

Viceministrs sacīja, ka robežas bloķēšana novedīs pie preču apgrozījuma krituma ar Ķīnu. Pekina zaudēs ienākumus un var nosūtīt signālu Baltkrievijas iestādēm. Tieši pār Polijas-Baltkrievijas robežu no Ķīnas tiek sūtīts ievērojams daudzums preču un produkcijas.

"Domāju, ka ķīniešiem nāksies sūtīt [Aleksandram] Lukašenko pareizu signālu: neveikt pasākumus, kuri var viņiem kaitēt," paskaidroja Vonsiks.

Polija ir gatava slēgt dzelzceļa satiksmi ar Baltkrieviju, ja Minska turpinās provokācijas.

Uz Polijas-Baltkrievijas robežas pašlaik ir atvērts robežas šķērsošanas punkts automobiļiem Teresopolē, kur notiek pasažieru kustība, kā arī robežas šķērsošanas punkts kravu pārvadātājiem Kukurikos, bet tikai pārvadātājiem no Eiropas Savienības (ES) valstīm.

Ir apturēta robežas šķērsošana Kuznicas punktā, kuru slēdza pirms vairāk nekā diviem gadiem migrācijas spiediena dēļ, kuru izraisīja Lukašenko režīma darbības.

Pēc tam, kad tiesa Baltkrievijā piesprieda astoņu gadu cietumsodu poļu minoritātes aktīvistam žurnālistam Andžejam Počobutam, Polija apturēja robežas šķērsošanu Bobrovniku punktā.