Atkāpjas plaģiātismā vainotais Vācijas aizsardzības ministrs

Vācijas aizsardzības ministrs Karls Teodors Gutenbergs, kurš iepriekš atzinis, ka doktora disertācijā pieļāvis plaģiātismu, paziņojis par savu atkāpšanos.

Tā, atsaucoties uz raidsabiedrību BBC, ziņo portāls delfi.lv

Gutenbergs, kurš savulaik tika uzskatīts par iespējamo kandidātu uz kanclera krēslu, preses konferencē pavēstīja, ka atkāpjas no visiem saviem politiskajiem amatiem.

Iepriekš vācu plašsaziņas līdzekļi noskaidroja un doktora grāda piešķīrēji no Baireitas universitātes apstiprināja, ka gandrīz divas trešdaļas Gutenberga 2006. gadā rakstītās doktora disertācijas jurisprudencē veido citu autoru darbu kompilācija.

Gutenbergs to sākotnēji noliedza, tad lūdza apturēt savu doktora grāda darbību un beigās attiecās no tā.

Kanclere Angela Merkele sākotnēji atbalstīja ministru, sakot, ka izvēlējusies viņu kā politiķi nevis kā zinātnieku. Tomēr augošais sabiedrības sašutums piespiedis arī viņu mainīt nostāju.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais