Haizivis uzbrūk tur, kur nekad iepriekš tas nav noticis - cietusi sieviete Ņujorkas pludmalē

© Scanpix

Ņujorka otrdien slēdza savu populāro Rokvejas pludmali pēc tam, kad 50 gadus vecai sievietei pirmdienas vakarā uzbruka haizivs, ziņo bbc.co.uk.

Sieviete peldēja netālu no 59. ielas pludmales, kad viņai uzbruka haizivs. Glābēji sievieti izcēla no ūdens un sniedza pirmo palīdzību, pirms viņa tika nogādāta slimnīcā.

Viņas stāvoklis ir kritisks, bet stabils - haizivs iekoda sievietei augšstilbā.

Šis incidents ir pirmais apstiprinātais haizivju uzbrukums Rokvejas pludmalē, paziņoja parka departaments.

Tomēr Ņujorkas štata Longailendas pludmalēs šovasar ir notikušas daudzas cilvēku sastapšanās ar haizivīm. Eksperti saka, ka arvien vairāk haizivju peld tuvāk krastam, jo klimata pārmaiņu iespaidā ūdeņi sasilst, kā arī nesen Ņujorkā pieņemts likums, kas aizsargā haizivju primāro barības avotu - bunkura zivis.

Ņujorkas gubernatore Ketija Hočula vietējām amatpersonām ir izsniegusi vairākus bezpilota lidaparātu, lai krasta tuvumā meklētu haizivis un lai glābēji vajadzības gadījumā varētu veikt piesardzības pasākumus.

Pēc uzbrukuma sievietei helikopteri ūdeņos meklēja haizivis, taču bez panākumiem, paziņoja parka departaments. Ņujorkas ugunsdzēsības un policijas departamenti turpinās pārmeklēt ūdeņus, un otrdien pludmale bija slēgta gan sērfotājiem, gan peldētājiem.

Eksperti saka, ka haizivju uzbrukumi ir ārkārtīgi reti. Saskaņā ar Starptautisko haizivju uzbrukuma failu, Ņujorkas štatā 2022. gadā bija tikai 8 reģistrēti uzbrukumi, un neviens no tiem nebija nāvējošs.