Brazīlijas prezidents izsaka skandalozu paziņojumu. Zelenskis reaģē skarbi

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis asi reaģēja uz Brazīlijas kolēģa Lula da Silvas vārdiem, ka ne Ukraina, ne Krievija nav ieinteresētas, lai noslēgtu mieru.

Intervijā Latīņamerikas medijiem Zelenskis uzsvēra, ka nesaprot, ar ko da Silva rēķinās, izsakot šādus paziņojumus. Viņš piebilda, ka šādi paziņojumi nekādā veidā netuvina mieru.

Zelenskis arī komentēja Brazīlijas prezidenta padomnieka paziņojumu, ka jebkurās sarunās būtu jāņem vērā arī "reālās Krievijas drošības problēmas".

"Ir savādi runāt par Krievijas Federācijas drošību. Krievija, Putins un Lula runā par drošības garantijām Krievijai. Es uzskatu, ka viņam ir savas domas. Un nav nepieciešams, lai tās sakristu ar prezidenta Putina domām," sacīja Zelenskis.

Viņš arī piebilda, ka Brazīlija ir valsts, kas ne ar vienu nekaro, un pasaulē to ciena daudz vairāk nekā Krieviju.

"Brazīlija ir nevis agresors, bet mierīga valsts. Kāpēc jums ir vajadzīgi tādas valsts līdera naratīvi, kas ne ar ko neatšķiras no koloniālistiem, pastāvīgi melo, manipulē un dezinformē cilvēkus, nogalinot mūsu bērnus un izvarojot mūsu sievietes. Ja prezidents Lula vēlas man kaut ko teikt, tad ļaujiet viņam apsēsties un to man pastāstīt," uzsvēra Zelenskis.

Ukrainas valsts vadītājs precizēja, ka iepriekš uzskatīja, ka viņa Brazīlijas kolēģim ir plašāka izpratne par pasauli.

Brazīlijas līderis Lula da Silva ir pazīstams ar savu pretrunīgo attieksmi pret karu Ukrainā. Viņš vairākkārt iestājās pret ieroču piegādi Ukrainai un piedāvāja piekāpties teritoriāli, atdodot Ukrainai piederošo Krimu Krievijai.

Jūlija beigās da Silva nāca klajā ar vēl vienu paziņojumu, norādot, ka "pasaule ir nogurusi" no kara. Viņaprāt, ir jāatrod "ceļš uz mieru". Brazīlijas prezidents arī sacīja, ka it kā ne Zelenskim, ne Putinam miers neinteresē, jo "viņi abi domā, ka var uzvarēt".