Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Uzzinot Saūdu Arābijā notikušo sarunu rezultātus, Medvedevs krīt histērijā

© Scanpix

Maskava ir sašutusi - samita rezultātā sarunu puses nonāca pie lēmuma, ka Ukrainas teritoriālā veseluma ievērošanai ir jābūt jebkura miera līguma pamatā, raksta dialog.ua.

Augusta sākumā Saūda Arābijā notikušajā samita par Ukrainas kara beigu konfigurāciju dalībnieki spēja sasniegt pirmos rezultātus, kas attiecas uz izpratni par Ukrainas teritoriālā veseluma ievērošanu. Par to ziņo ietekmīgais Itālijas izdevums “Corriere della Sera”, atsaucoties uz saviem avotiem ES vadībā. Informācija liecina, ka samita laikā dalībnieki nonāca pie izpratnes, "ka cieņai pret Ukrainas teritoriālo vienotību un suverenitāti jābūt jebkura miera līguma pamatā, kā arī ANO Statūtu pārākumam".

Turklāt avoti atzīmē lēmumu izveidot darba grupas par galvenajām tēmām par "miera formulas" 10 punktiem. Iepriekš prezidenta Zelenska komanda un pats valsts vadītājs vairākkārt norādīja, ka kara beigas varētu būt iespējamas, tikai pamatojoties uz iesniegto Ukrainas plānu.

Itālijas izdevuma ziņojumā norādīts, ka valstu vadītāju tikšanās datumi vēl nav noteikti, tomēr samita dalībnieki bija vienisprātis, ka ir diezgan reāli to sarīkot jau līdz šī gada beigām.

Samita rezultātu parādīšanās presē izraisīja histēriju Maskavā - Ukrainas suverenitātes un teritoriālās vienotības pieminēšana izraisīja jaunu sašutuma lēkmi bijušajam Krievijas premjerministram Medvedevam - viņa “Telegram” kanālā atkal tika publicēti apvainojumi un draudi.

Vienlaikus sociālo tīklu lietotāji atzīmē, ka, visticamāk, Kremli un Putina svītu kaitina tas, ka Maskava nesaņēma ielūgumu, lai samitā piedalītos kaut vai novērotāja statusā.