Vai karš tiks pārcelts uz Krievijas teritoriju? Zelenskis sniedz atbildi

© Scanpix

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis, komentējot Ukrainas karaspēka pretuzbrukumu Krievijai, sacīja, ka Ukraina neplāno pārcelt karadarbību uz Krievijas teritoriju. Viņš uzsvēra, ka tas nekad nav bijis mērķis, jo Ukraina atbrīvo tikai savas teritorijas, raksta unian.net.

"Krievija, atšķirībā no mums, var beigt šo karu ātrāk, bez liekiem upuriem. Lai viņi padomā nevis par mūsējiem, bet gan par nevajadzīgajiem saviem upuriem. Viņiem ir jāpamet mūsu teritorija. Ukraina negrasās turpināt karu Krievijas Federācijas teritorijā, tas nekad nebūs mūsu mērķis. Mēs atbrīvojam tikai savas teritorijas. Viņiem ir, kur atgriezties. Bet mums nav. Viņiem ir, kur doties, bet mums nav. Jo šī ir mūsu vienīgā zeme,” prezidents teica intervijā Argentīnas izdevums “La Nacion”.

Zelenskis arī komentēja Ukrainas karaspēka pretuzbrukumu. Viņš uzsvēra, ka, lai gan operācija norit lēnāk, nekā viņš vēlētos, iniciatīva ir Ukrainas rokās.

"Pretuzbrukums ir grūts. Progress, iespējams, ir lēnāks, nekā daži vēlas vai iedomājas. Dažos frontes sektoros ir mīnas, bet citos - citi sarežģījumi... Par to mēs varam runāt ilgi.

Par virzieniem, par to, kas ir pareizi un kas ir nepareizi.

Iniciatīva ir Ukrainas rokās. Ir ļoti grūti tik ilgi cīnīties. Tas ir pilnīgi saprotams. Tas ir ļoti grūti, kad tev trūkst noteiktu ieroču. Un es zinu tikai to, ka mums ir grūti, bet krieviem tas ir grūtāk. Mūsu acīs ir nogurums,bet viņu acīs ir bailes,un tās ir divas dažādas lietas. Mums būs jāiztur. Ko lai saka?Jābūt pacietīgiem, ja gribam uzvarēt. Un mēs to gribam,” prezidents rezumēja.

Svarīgākais