Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Pasaulē

Ždanovs uzskaita valstis, kas gatavo Putinam ultimātu: "Tas ir nopietns pieteikums"

© Scanpix/Reuters

Militārais eksperts Oļegs Ždanovs runā par iespējamajiem rezultātiem pēc miera sarunām Saūda Arābijā, raksta dialog.ua.

Saūda Arābijā notika Ukrainai svarīgs notikums, kas var novest pie tā, ka miera sarunu dalībnieki izteiks Putinam savu kolektīvo ultimātu, spriež Oļegs Ždanovs. Militārais eksperts uzsvēra, ka klātesošie atklāti pauž savu nostāju pret karu un aicina Krieviju izvest savu karaspēku, atjaunojot no viņu agresijas cietušās valsts teritoriālo vienotību. Ždanovs savu viedokli par to, kā var beigties Austrumu valstu līderu tikšanās Saūda Arābijā, paudis vietnē YouTube.

Augsta līmeņa pasākumā, kas 5. un 6. augustā notika Saūda Arābijā, piedalījās aptuveni 40 valstis. Ukrainas bruņoto spēku rezerves virsnieks izteica savu viedokli par to, ko sagaidīt no šo dienu notikumiem: “Es uzklausīju Tuvo Austrumu ekspertus, un daži no viņiem izteica viedokli, ka Saūda Arābijas princim ir ļoti liels politiskais spēks, ambīcijas, un viņš vēlas, lai Saūda Arābiju no dalībnieka lomas kļūtu par līderi starptautiskajos procesos.

Ķīna, kas arī cīnās par šo vietu, acīmredzot nolēma, ka ir jāpiedalās, pretējā gadījumā viņus var apiet pagriezienā.”

Militārais eksperts arī izteica pieņēmumu par to, ka miera sarunas varētu beigties ar ultimāta pieteikšanu Krievijai par kara izbeigšanu un karaspēka izvešanu. “Tas, protams, ir nopietns pieteikums. Redzēsim un cerēsim, ka tas vainagosies panākumiem."