Vai Patruševs varētu būt Putina pēctecis?

© Scanpix

Krievijas Drošības padomes sekretārs un bijušais Federālā drošības dienesta direktors Nikolajs Patruševs gandrīz noteikti nebūs iesaistīts varas nomaiņā, raksta unian.net.

Kā norāda Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja Volodimira Zelenska padomnieks Mihails Podoļaks, "varas tranzīts caur Patruševu ir praktiski neiespējams, jo tā ir neatņemama konstrukcijas, ko sauc par karu, sastāvdaļa". Šajā viedoklī Podoļaks dalījās ar krievu žurnālisti Jūliju Latiņinu.

"Tas ir, patiesībā viņš ir kara ideologs kā tāds. Un, protams, šajā karā attaisnojums ir tāds, ka Putinam ir ļoti vāja “kas, kā un kāpēc” analīze. Un Patruševs viņam šo analīzi sagatavoja, bet izdarīja to, raugoties no viedokļa, kāpēc viņi var aiziet līdz tādam un tādam pavērsiena punktam, aptvert tādus un tādus valsts apjomus… Pārdalīt globālo ietekmi, kļūt daudz nozīmīgāki spēlētāji, iegūt kaut kādu dominējošo stāvokli un tā tālāk - tas viss ir Patruševa darbs,” piebilda padomnieks.

Līdz ar to, Podoļaks sacīja, ka nespēj saprast, kā Patruševs varētu palikt pie varas gadījumā, ja Putina vara piedzīvos sabrukumu.

Jau pagājušā gadā klīda runas, ka Vladimira Putina veselība pasliktinās, radot jautājumu par to, kurš nomainīs prezidentu. Žurnālisti rakstīja, ka uz laiku Putinu varētu nomainīt Nikolajs Patruševs.

Svarīgākais