“Koļa joprojām guļ maisā,” Krievijas militārpersona raud, stāstot mājiniekiem par notiekošo frontē

© Scanpix

Ukrainas Aizsardzības ministrijas Galvenā izlūkošanas direkcija pārtvērusi telefona sarunu starp kādu Krievijas militārpersonu un radinieku. Militārpersona apliecina, ka ir dota komanda “veikt tīrīšanu”, raksta dialog.ua.

Militārpersona kādam radiniekam telefona sarunas laikā pastāstīja, ka viņu vienību, kurai bija jādodas uz rotāciju, pavēlēts "nonullēt".

Viņam kopā ar vēl vienu biedru izdevies aizbēgt.

"Vispār haoss… Īsāk sakot, es aizbēgu no visiem mūsējiem, mēs palikām divatā. Gaļa, īsi sakot, es sapratu, pietrūka. Visus nonullēja, un mūsu vietā atbrauca līgumkaravīri. Nezinu par Koļu, kā viņu paņemt. Viņš joprojām guļ maisā… Nezinu, ko darīt. Mūs sen vienkārši norakstīja, un viss!

Līguma karavīri no zonas atnāca. Kāds štābs, nav štāba! Kur atgriezties? Tur ir no zonas atvests "kontrabass". Papīri visi gatavi, vārdu sakot - mēs visi esam bezvēsts pazuduši… Mūs iztīrīja, norakstīja, tas arī viss. Neviens mājās nebrauks. Izejas vispār nav! Viss ir mīnēts, f**k, kur iet?" sacīja Krievijas Federācijas militārpersonas. Sarunas laikā viņš izplūda asarās.

Pasaulē

Pasaule nedrīkst aizmirst par Baltkrieviju un to nevajadzētu atdot kā mierinājuma balvu Krievijas diktatoram Vladimiram Putinam, intervijā Latvijas Radio sacīja Baltkrievijas demokrātiskās opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska, kura šajās dienās viesojas Latvijā.

Svarīgākais