Svētdiena, 12.maijs

redeem Ina, Ināra, Inārs, Valija

arrow_right_alt Pasaulē

Vēl viens solis pilsoņu kara virzienā - bez Putina atļaujas Krievijā tiek veidotas privātās armijas

© Scanpix

Krievijas Federācijas Belgorodas apgabalā vietējās teritoriālās aizsardzības kaujinieki sākuši bruņoties ar šaujamieročiem, izdalot automātus, pretdronu šautenes un UAZ transportlīdzekļus, raksta dialog.ua.

Saskaņā ar Kremļa datiem, vienībā jau ir 2092 cilvēki. Krievijas Federācijas Kurskas apgabala gubernators savā “Telegram” kanālā paziņojis par savas reģionālās armijas izveidi, kuras ieroču skaits tiks palielināts līdz 300 vienībām. Tajā pašā laikā Kremļa vadītājs Putins vēl nav parakstījis likumu, kas ļauj vietējām varas iestādēm izveidot savas militārās vienības.

Krievijā valdošās partijas "Vienotā Krievija" ģenerālās padomes sekretārs Andrejs Turčaks iepriekš sacīja, ka teritoriālās aizsardzības vienību bruņošana Belgorodas apgabalā ir nelikumīga. Viņš sūdzējās Kremļa vadītājam par tiesiskā regulējuma trūkumu ieroču nēsāšanai, atsaucoties uz to, ka Krievijas varas iestādes nav regulējušas reģionālo armiju tiesisko statusu.

Krievu analītiķis un emuāru autors Anatolijs Nesmijans savā “Telegram” kanālā atzīmē, ka reģionālo armiju izveidošana Krievijas Federācijā ir nākotnes pilsoņu nesaskaņu un pilsoņu kara priekšvēstnesis.

"Reģionālās armijas pamazām iegūst struktūru, bruņojas un kļūst par apkārtējās ainavas daļu. Šīs vienības ir vēl viens solis pretī nākotnes pilsoņu nesaskaņām. Šķiet, ka Krievija jau ir pietiekami tuvu savas vēstures pirmsmongoļu periodam. Tikai ātrums, ar kādu filma ritinās atpakaļ, ir pārsteidzošs,” viņš atzīmēja.