Prognozē plašus nemierus arī Eiropā

ASV tendenču pētnieks Džeralds Čelente prognozē, ka pašreizējais protestu vilnis neaprobežosies ar arābu pasauli vien un tam sekos nemieri arī citās pasaules daļās, ieskaitot Eiropu.

Tā vēsta portāls tvnet.lv

Čelente bija viens no nedaudzajiem, kurš prognozēja globālās ekonomiskās krīzes patiesos apmērus. Savukārt pērn viņš prognozēja, ka 2011.gadā notiks visu pasauli aptverošas sacelšanās.

Nedēļas nogalē intervijā Austrijas Preses aģentūrai (APA) viņš uzsvēra, ka arābu reģions ir tikai sākums: "Nākamā būs Eiropa."

Pētnieks uzskata, ka sacelšanās neaprobežosies ar arābu reģionu. Viņš piekrita, ka situāciju nevar pārcelt uz Rietumiem viens pret vienu, jo cilvēki Eiropā un ASV var paust savu neapmierinātību vēlēšanās. Taču Čelente brīdināja, ka it īpaši jaunieši var zaudēt uzticību politiskajai elitei. "Tas aizņems vairāk laika, taču protesti jau notiek Anglijā un Grieķijā," viņš teica un piebilda, ka tos vēl vairāk var stimulēt sacelšanās arābu valstīs..

"Karstie punkti" ir Francija, Grieķija, Spānija, Īrija un arī Lielbritānija. Eiropā ir izaugušas paaudzes, kuras nekad nav dzīvojušas rožainajos "ekonomiskā brīnuma" laikos. Viņi saņēma augstāko izglītību, kurai nav nekādas vērtības, saņēma slikti apmaksātu darbu vai vispār palika bez tā, "taču, par spīti tam, viņiem asinīs ir jebkurš testosterona daudzums", izteicās pētnieks.

Kā norādīja Čelente, problēmu rada tas, ka ekonomiskā krīze vēl nav beigusies. Gluži pretēji, tiek izpirkti tikai banku parādi un dzīve kļūs ievērojami grūtāka. Viņš prognozē lielāku bezdarbu, lielākus nodokļus un mazāku valsts atbalstu, kas ir lieliska barotne nemieriem.

Svarīgākais