Ukrainas karaspēks Bahmutas rajonā izsitis ienaidnieku no pozīcijām, ziņo ģenerālštābs

© AP/Scanpix/Leta

Ukrainas karaspēks Bahmutas rajonā izsitis ienaidnieku no pozīcijām uz dienvidiem no Andrijivkas, trešdien pavēstīja Ukrainas armijas ģenerālštābs.

"Bahmutas virzienā mūsu karaspēks turpina īstenot uzbrukuma darbības uz dienvidiem no Bahmutas," teikts paziņojumā.

"Aizsardzības spēku uzbrukuma darbību gaitā ienaidnieks bija spiests atkāpties no pozīcijām uz dienvidiem no Andrijivkas, bez panākumiem centās atjaunot zaudēto stāvokli uz ziemeļiem un dienvidiem no Kļiščijivkas, kā arī uz ziemeļrietumiem no Kurdjumivkas. Turpinās smagas kaujas," norādīja ģenerālštābs.

Ukrainas armija arī turpina uzbrukuma operācija Melitopoles un Berdjanskas virzienos, nostiprinoties sasniegtajās robežās.

Ienaidniekam ir būtiski dzīvā spēka, ieroču un tehnikas zaudējumi. Vienlaikus ienaidnieks turpina izrādīt sīvu pretestību, veic vienību pārvietošanu, iesaista rezerves, norādīja ģenerālštābs.

Pasaulē

Tūkstošiem Donalda Trampa izdotās Bībeles "Dievs, svētī ASV" eksemplāru tika iespiestas valstī, kuru bijušais ASV prezidents vairākkārt apsūdzējis par amerikāņu darbavietu zagšanu un iesaistīšanos negodīgā tirdzniecības praksē, proti, Ķīnā, vēsta “The Associated Press”.