"Vāgnera" algotnis iepazīšanās portālā atklāj uzbrukuma plānu NATO valstij

© Scanpix

"Настоящее время. Беларусь" žurnālisti kādā no interneta iepazīšanās vietnēm sarunājās ar vienu no "vāgneriešiem". Vīrietis, kurš kopš 2014. gada cīnās “Wagner” sastāvā, runāja par plāniem "veikt uzdevumus Polijā", raksta unian.net.

"Tāpēc mēs dosimies uz Poliju veikt uzdevumu, pagaidām klusums, bez kurnēšanas. Viss ir skaidrs (par uzdevumu Polijā), tikai kāpēc to skaļi teikt? Es nevaru pateikt visu," viņš rakstīja.

Viņš arī deva mājienu, ka šādas operācijas esot notikušas jau iepriekš.

"Mēs devāmies uzdevumā vakarnakt. Bija problēmas uz robežas, mēs tās novērsām. Poļi. Jā, nekas, problēmu vairs nav," viņš piebilda.

Jāpiebilst, ka laikā, par kuru runā vīrietis, netika saņemta informācija par incidentiem uz Polijas robežas, taču neilgi pēc tam Polija paziņoja, ka daļa “Wagner” kaujinieku virzās uz Suvalku koridoru.

Jūlija vidū uz ziņu fona par tūkstošiem Vāgnera algotņu ierašanos Baltkrievijā Krievijas Valsts dome piedraudēja, ka algotņu uzdevums varētu būt mēģinājums pārgriezt Suvalku koridoru. Šo draudu iespaidā Polija sāka stiprināt robežu.

Polijas valdības vadītājs Mateušs Moraveckis brīdināja, ka Polija gatavojas “Wagner” provokācijām. Viņš arī izteica versiju par iespējamiem draudiem, ka algotņi pārģērbtos par Baltkrievijas robežsargiem un palīdzētu nelegālajiem migrantiem iekļūt Polijas teritorijā vai arī mēģinātu iekļūt, uzdodoties par migrantiem.