Ko slēpj "Moscow City", kurai vairākkārt uzbrukts? Skaidro eksperts

© Scanpix

Naktī uz pirmdienu notikušais atkārtotais bezpilota lidaparātu uzbrukums Moscow City augstceltnei var liecināt, ka tur atrodas viens no militārpersonām svarīgajiem mērķiem - televīzijas ēterā paziņoja militārais Ukrainas bruņoto spēku pulkvedis Romāns Svitans, raksta unian.net.

"Visticamāk, šajā ēkā atrodas ne tikai trīs ministrijas, īpaši pievēršot uzmanību Digitālās transformācijas ministrijai. Dažkārt šo digitālās politikas ministriju pakļautībā atrodas galvenās hakeru grupu mītnes. Ir pilnīgi iespējams, ka tur atrodas vairāki legālo militāro objektu stāvi, jo viņi strādā pret mūsu valsti, veicot noteiktas kaujas misijas," skaidroja Svitans.

Svitans arī piebilda, ka jaunā uzbrukuma izdošanās ir vēl viens apliecinājums tam, ka Krievijai ir lielas problēmas ar pretgaisa aizsardzību.

"Tas, ka bezpilota lidaparāti tiek tur garām, nozīmē, ka krievu pretgaisa aizsardzība ir pilna ar caurumiem. Lidaparāti gāja garām apmēram pa to pašu maršrutu, kā iepriekšējā reizē, bet krievi neko nedarīja. Visticamāk, ka viņi vienkārši nevar neko izdarīt, jo nav pietiekoši daudz tehnikas,” viņš sacīja.

Pēc eksperta domām, pēc šādiem uzbrukumiem krievi, visticamāk, izklīst, un tieši šādas darbības varētu būt triecienu mērķis - sabojāt kontroli, aizkavēt kādas darbības vai pārvietot objektus uz citām vietām.

Svitans arī norādīja, ka trieciena raksturs liek domāt, ka lidaparāti atradās tiešā operatoru kontrolē un tos neietekmēja elektroniskās karadarbības sistēmas, citādi nebūtu iespējama tāda sitienu precizitāte.

Svarīgākais