Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Pasaulē

Vaikules festivāla dalībniekiem grib aizliegt iebraukšanu Krievijā

© Alise Šulce/f64

Krievijas Valsts domes Kultūras komitejas priekšsēdētāja vietniece Jeļena Drapeko paziņojusi, ka mūziķiem, kas pagājušonedēļ uzstājās Laimas Vaikules rīkotajā festivālā "Laima Rendezvous Jūrmala", vajadzētu aizliegt iebraukšanu Krievijā, vēsta lsm.lv.

"Laima Rendezvous Jūrmala" koncertu laikā Zāle bija piepildīta līdz pēdējam. Cilvēki pulcējās no visas Latvijas un ārzemēm, lai baudītu mākslinieku uzstāšanos no dažādām pasaules valstīm uz vienas skatuves, vēsta "Laima Rendezvous Jūrmala" PR komanda. Pasākuma viesu vidū bija arī Laimas Vaikules uzaicinātie ukraiņu karavīri, kuri šobrīd atkopjas rehabilitācijas centrā VAIVARI. Festivāla mūza katram no viņiem pasniedza ar roku rakstītu kartīti ar novēlējumu.

Koncertā piedalījās pasaules līmeņa zvaigznes, tostarp 2017.gada Eirovīzijas dziesmu konkursa uzvarētājs no Portugāles Salvadors Sobrals, festivāla mūza Laima Vaikule, burvīgā Vera Brežņeva, autoritatīvais Andrejs Makarevičs, neatkārtojamā Nino Katamadze, operas dīva Inese Galante un daudzi citi.

Skatītāji ne tikai klausījās, bet arī aktīvi piedalījās koncertā, kopā ar izpildītājiem dziedot savas iemīļotās dziesmas. Šāds entuziasms un saliedētības atmosfēra padarīja pasākumu īpaši krāsainu.

Atgādinām, ka šogad Laima Rendezvous Jūrmala bija veltīts Ukrainas atbalstam. Portālā ziedot.lv tika atvērts labdarības numurs, un festivāla 4 dienu laikā tika savākti 3629 eiro. Numurs ir atvērts, un jums joprojām ir iespēja sūtīt savu atbalstu kara skartajiem bērniem. Savāktie līdzekļi palīdzēs nogādāt 20 bērnus no Ukrainas uz Latviju atpūtas nometnē.