Militārais analītiķis norāda uz Putina personīgo sakāvi

© Scanpix

30. jūlijā trīs bezpilota lidaparāti uzbruka Maskavai, krītot uz Maskavas biznes centra, un tā ir personīga Krievijas diktatora sakāve, uzskata militārais eksperts Dmitrijs Sņegirevs.

Militārais analītiķis Dmitrijs Sņegirevs skaidroja bezpilota lidaparātu uzbrukuma Maskavai nozīmi, uzsverot, ka tā ir personiska Putina sakāve.

“Krievijas diktators paziņoja, ka Maskavu un Maskavas apgabalu droši aizsargā pretgaisa aizsardzības sistēmas, tā sauktais debesu lietussargs. Izrādās, debesu lietussargs nav spējīgs izturēt ārējos izaicinājumus, un attiecīgi arī Krievijas pretgaisa aizsardzības sistēma patiesībā ir tā pati padomju pretgaisa aizsardzības sistēma, kas savulaik ļāva Matiasam Rustam nolaisties Sarkanajā laukumā,” eksperts skaidroja intervijā Jūlijai Ļitviņenko YouTube kanālam “Novin Factory”. Sarunas laikā Sņegirevs arī atgādināja, ka Putins nesen lepojās ar Krievijas "augstas precizitātes raķešu" trāpījumu ražotnēm, kurās liek kopā Ukrainas dronus.

Tādējādi Putins faktiski atzina Krievijas pretgaisa aizsardzības bezpalīdzību, atzīmēja militārais eksperts. Turklāt rodas jautājums - kur lidoja spārnotās raķetes, ja Ukrainas puse ir pilnībā saglabājusi infrastruktūru un spēju uzbrukt, un pat ne frontes līnijā vai Ukrainas okupētajās teritorijās, bet gan pašā Maskavā?

Svarīgākais