"Islāma valsts" uzņemas atbildību par teroraktu Pakistānā

© ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta

Par terorista pašnāvnieka sarīkoto sprādzienu radikāli islāmiskas partijas priekšvēlēšanu mītiņā Pakistānā,  kurā tika nogalināti 54 cilvēki, uzņēmies atbildību grupējuma "Islāma valsts" Afganistānas atzars. 

Paziņojums par atbildības uzņemšanos pirmdien publicēts grupējuma "Islāma valsts Horasānas provincē" tīmekļa vietnē. Tajā teikts, ka uzbrucējs detonēja spridzekli un ka sprādziens ir daļa no grupējuma kara pret demokrātijas formām, ko tas uzskata par neatbilstošām islāmam.

Terorakts notika svētdien Haiberas Pahtunhvas provinces Haras pilsētā, kas atrodas netālu no robežas ar Afganistānu. Mītiņā bija sapulcējušies partijas "Jamiat Ulema e Islam (F)" atbalstītāji. Šīs partijas pasākumiem arī agrāk notikuši uzbrukumi.

Policija paziņojusi, ka sprādzienu sarīkoja pašnāvnieks, kas detonēja vesti ar sprāgstvielām netālu no skatuves, kur sēdējā vairāki augsta ranga "Jamiat Ulema e Islam (F)" līderi.

Partija ir pašreizējās Pakistānas valdošās koalīcijas dalībniece.

Iepriekš tika ziņots par 44 nogalinātajiem, taču atbilstoši jaunākajai informācijai nogalināto skaits ir 54. Apmēram 200 cilvēki ievainoti.