Militārais eksperts nosauc, kas vēl bez Krievijas apdraud Ukrainu

© Scanpix

Militārais eksperts, Ukrainas Bruņoto spēku pulkvedis Petrs Černiks intervijā, kas ievietota Youtube teica, ka Ukrainu sagaida ilgstošs karš, tomēr Krievija nebūt nav vienīgais lielais ienaidnieks, no kā jābaidās, raksta dialog.ua.

Černiks uzskata, ka Ukrainas galvenā kļūda, kas noveda pie kara, ir uzspiestā pacifisma ilūzija. Jau sen bija jāstiprina aizsardzība, lai īstajā brīdī briesmu priekšā nepaliktu neapbruņoti. Vienlaikus militārais eksperts ir pārliecināts, ka karš ievilksies vēl ilgu gadu garumā, lai gan briesmas Ukrainai rada ne tikai Krievijas Federācija, bet arī "globālie dienvidi".

Uz žurnālistes jautājumu: “Vai karš turpināsies visu mūsu dzīvi?” eksperts atbildēja:

“Mums nav jādomā, vai būs karš, vai nē. Mums ir jāuzbūvē armija pēc Izraēlas valsts bruņoto spēku līdzības, un mēs varēsim atvairīt nākamo karu, lai no kurienes tas nāktu. Maskava - tas nav vienīgais drauds, joprojām pastāv liela afro-āzijas pasaule, tā jau ir izveidojusies. Milzīgs drauds ir arī globālie dienvidi."

Žurnāliste vēlreiz jautāja: “Mēs visu mūžu dzīvosim karā, bet varbūt beigsies vismaz karstā fāze?” Petrs Černiks paskaidroja, ka tieši tā viņš to redzot.

Eksperts uzskata, ka nekādi Ukrainas pūliņi nepiespiedīs krievus atzīt savu vainu šajā karā: "Trešā Krievijas paaudze atzīst krievu vainu, tikai pēc Krievijas Federācijas sabrukuma un pēc tam, kad viņiem tiks atņemti kodolieroči. Trešā. Pirmā un otrā to neatzīs.”

Svarīgākais