Bijušais Kremļa runu autors: Krievijas elites vidū sākusies šķelšanās, Putins pie varas ilgi nenoturēsies

© Scanpix

Politologs Abass Gaļamovs saka, ka Krievijā padziļināsies šķelšanās elites vidū un Putins ilgi nenoturēsies, jo viņa vara vājinās ar katru dienu, raksta dialog.ua.

Krievu politologs un bijušais Kremļa runu autors Abass Gaļamovs uzskata, ka šķelšanās Krievijā būs burtiski visās jomās, jo centrālā valdība novājinās ar katru dienu - to beidzot parādīja Prigožina sacelšanās.

"Kad tevis paša formas tērpi saceļas un drošības spēki, pārbijušies kā žurkas, mūk, tad tu pēc tam esi vājš. Tagad Putins ir pārvērties par vecu, novārgušu čupiņu, kurš sēž uz zelta maisiem un atpērkas no Kadirova un Prigožina. Viņa statuss ir mainījies. Tagad viņš tiek uztverts kā daudz vājāks nekā iepriekš," intervijā ar Vitāliju Prudiusu YouTube kanālam sacīja Gaļamovs.

Pēc eksperta domām, šādas lietas provocē iekšēju šķelšanos. Šodien Krievijas Federācijā visi saprot, ka Putins ilgi neizturēs. Un šis jaudas vakuums, kas veidojas, ir jāaizpilda, citādi sistēma sabruks.

"Viņi tur visi ir pārkāvušies savā starpā,” sacīja Gaļamovs. Analītiķis arī atzīmēja, ka tas pats notiek arī Krievijas pareizticīgo baznīcā, jo, ņemot vērā, ka tas notiek visur (tiesībaizsardzības iestādēs, valsts aparātā, biznesā, Putina svītā), būtu dīvaini, ja baznīca paliktu malā. “Tā uzvedas kā parasta birokrātiska organizācija. Faktiski šī nav baznīca, bet gan de facto valsts iestāde, Reliģisko lietu ministrija,” skaidroja Gaļamovs.