Trauksme Ukrainā atcelta: Pretgaisa aizsardzība notriekusi vairākas Krievijas spārnotās raķetes[papildināts 21:05]

© Scanpix

Ukrainas Gaisa spēki savā Telegramm kontā ziņo par Krievijas raķešu trieciena draudiem trešdienas vakarā sakarā ar 12 stratēģisko bumbvedēju pacelšanos, vēsta pravda.com.ua.

21:02 Ukrainā 20:30 tika atcelta liela mēroga gaisa trauksme. Pretgaisa aizsardzība notriekusi Krievijas spārnotās raķetes virs Kijevas un Harkovas apgabaliem, kā arī virs Dņipro pilsētas, vēsta Ukrainas Bruņoto spēku Gaisa spēku spīkers Jurijs Ignats trešdien.

Viņš piebilda, ka vēl ir pāragri atslābināties, jo okupantu raidītās spārnotās raķetes joprojām atrodas debesīs virs Ukrainas.

Pēc Ignata domām, iespējams, tika izšautas "Kinžali" un ballistiskās raķetes.

19:49 Krievijas iebrucēji Kijevas, Hmeļnickas un Kirovogradas apgabalos palaida spārnotās raķetes "Kinzhal". "Kijevas apgabals - uz patversmi! Konstatēts Kh-47 "Dagger" palaišana." Vēsta pravda.eu

19:05 Otrais liela mēroga uzlidojums 26. jūlijā."Nav izslēgtas jūras un sauszemes spārnoto raķešu palaišana no Melnās jūras un ballistiko raķešu no Krievijas Federācijas teritorijas un īslaicīgi okupētajām teritorijām."

Gaisa spēki ziņo, ka tās ir ātrgaitas raķetes. Iespējamais virziens ir Kremenčuka, Kropivnicka.

Uzlidojums nozīmē trieciena draudus, iedzīvotājiem ieteicams pārvietoties uz patversmēm vai ievērotu "divu sienu" principu.

"Ienaidnieka Tu-95 (12 lidmašīnas) pacēlās no Oļenjas lidlauka, Krievijas Federācijas Murmanskas apgabalā," ziņo Gaisa spēki.

Ukrainas iedzīvotājus aicina sekot paziņojumiem un trauksmes gadījumā doties uz patvertnēm.

Ukrainas Bruņotie spēki ziņo par spārnoto raķešu palaišanu no 12 Krievijas bumbvedējiem Kaspijas jūras reģionā.

Aptuvenais spārnoto raķešu laiks no Kaspijas ir pusotra stunda, tāpēc uzlidojuma trauksme Ukrainas dienvidu un austrumu reģioniem tika paziņots aptuveni pulksten 17:40.

Parasti katra Tu-95 lidmašīna pārvadā 2-4 raķetes, un maksimālā kaujas slodze ir 8 raķetes.

Jau ziņots, ka Krievija naktī uz pirmdienu ar trieciendroniem "Shahed" atkal uzbrukusi Odesas apgabalam, pavēstījis Odesas apgabala kara administrācijas pārstāvis sakariem ar presi Serhijs Bratčuks.

"Ienaidnieks uzbruka ar droniem-kamikadzēm reģiona dienvidiem: vairākus "Shahed" notrieca pretgaisa aizsardzības spēki, taču ir, diemžēl, arī trāpījumi," teikts Bratčuka paziņojumā.

Bratčuks norādīja, ka krievi turpina apšaudīt civilos objektus un iznīcināt Ukrainas labību.

Ukrainas Bruņoto spēku operatīvā pavēlniecība "Dienvidi" ziņo, ka triecieni iznīcinājuši Donavas ostā angāru ar labību, sabojājuši rezervuārus cita veida kravu glabāšanai un izraisījuši ugunsgrēku vienā no ražošanas telpām, kas nekavējoties nodzēsts.

Tiek ziņots par četriem ievainotiem ostas darbiniekiem, taču informācija vēl tiek precizēta.

Krievija visu pagājušo nedēļu intensīvi ar raķetēm un droniem apšaudīja Odesu un naktī uz svētdienu krievu gaisa triecienos tika sapostīts Odesas vēsturiskais centrs.

Svarīgākais