Piontkovskis prognozē notikumu, pēc kura karš Ukrainā beigtos pēc dažām dienām

© Scanpix

Politologs Andrejs Piontkovskis uzskata, ka "vāgneriešu" centieni iekļūt Polijā nāks tikai par labu, raksta dialog.ua.

Politologs Andrejs Piontkovskis atbildēja uz ukraiņu žurnālista jautājumiem YouTube kanālā par drona uzbrukumu Krievijas galvaspilsētai. Politikas eksperts pieļāva, ka šajā notikumā varam vainot Ukrainu, jo Ukrainas bruņoto spēku virspavēlnieks Zalužnijs ar savu neseno paziņojumu visus par to brīdināja. Vienlaikus publicists uzsvēra, ka bezpilota lidaparātu ierašanās esot bijis signāls ASV, kur joprojām notiek strīdi par to, vai Ukrainai ir tiesības veikt triecienus Krievijas Federācijas teritorijā.

ASV dzīvojošais krievu politologs izsmēja Lukašenko dīvainos izteikumus par to, ka “Vāgnera” kaujinieki varētu sākt uzbrukumu Polijai no Baltkrievijas Republikas teritorijas: "Viņi vairs nesaprot, par ko runā. Jūs redzat divus pamuļķus. Viņi runā par to, kā viņi iznīcinās Poliju, kā viņi sūtīs “Vāgnera” bandītus ieņemt Varšavu. “Vāgnera” bandīti jau bija ceļā, lai ieņemtu kādu naftas pārstrādes rūpnīcu Sīrijā un, manuprāt, iznīcināja tur 500 cilvēkus."

Piontkovskis arī skaidroja, kāpēc Ukrainai ir izdevīgi sākt "Vagner" kustību Baltkrievijā uz Poliju: "Es tikai klauvēju pie koka, lai šie plāni piepildās. Trieciens Polijai automātiski ir NATO 5. pants. NATO paskaidroja, ko tā darītu - vienkārši ar attālinātu darbību, neieejot Ukrainas teritorijā, viņi var iznīcināt visu šo Krievijas grupējumu, ieskaitot Melnās jūras flotes paliekas, tāpēc tas ir kaut kāds senils absurds.”

Svarīgākais