Kā klājas tūristiem no Latvijas ugunsgrēku pārņemtajā Rodā? Tūrisma operators dalās ar jaunāko informāciju

© Scanpix/AP

Šobrīd, pēc pēdējiem datiem, salas ziemeļu daļa ir droša un uzņem tūristus. Naktsmītnes tur darbojas, lidostas darbība nav traucēta un lidojumi notiek, un arī kopējā situācija salā kļūst stabilāka," sociālajā vietnē "Facebook" raksta Novatours.

Saskaņā ar Novatours sniegto informāciju, ugunsgrēka skartajos Rodas salas reģionos atpūtās 12 Novatours klienti no Lietuvas, 7 no Igaunijas un 3 no Latvijas. "Viņi visi kopš sestdienas ir pārvietoti vai evakuēti no Kiotari, Lardos, Pefkos reģioniem uz drošām nakstmītnēm salas ziemeļos. Šobrīd Rodas salas ziemeļu daļā ir atvērtas naktsmītnes, lidostas darbība netiek traucēta un lidojumi tiek nodrošināti. Šobrīd mūsu prioritāte ir nodrošināt savu klientu drošību. Mēs turpinām sazināties ar vietējiem pārstāvjiem un tieši informēsim klientus un aģentūras, ar kurām sadarbojamies, tiklīdz mūsu rīcībā būs jaunākā informācija. Ja rodas jautājumi, klientiem, kas šobrīd atrodas Rodā vispirms jāsazinās ar vietējiem pārstāvjiem, savukārt tiem klientiem, kuri plāno braucienus uz Rodu, lūgums sazināties ar aģentūras pārstāvjiem. Ja iegādājāties ceļojumu tieši no Novatours, lūdzam sazinieties ar mums pa tālruni: +371 67847050," uzver Novatours.
Kā liecina jaunākā Latvijas Republikas Ārlietu ministrija publicētā informācija, šobrīd ir ieteicams izvērtēt ceļošanas nepieciešamību uz Rodas salu.
Arī Novatours maksimāli cenšamies nodrošināt, lai klienti, kuri plāno šobrīd savus ceļojumus uz Rodu, saņemtu visu nepieciešamo informāciju pēc iespējas ātrāk.
"Lai nodrošinātu maksimālu drošību, šobrīd uz dažām nedēļām esam pārtraukuši jaunu ceļojumu pārdošanu uz salas dienvidu pusi un turpināsim izvērtēt situāciju. Piedāvājam alternatīvas ceļotājiem, kuri jau ir iegādājušies ceļojumu uz Rodu.
* Tiem klientiem, kuru ceļojumi ir ar izlidošanu līdz 30. jūlijam, un tiek prognozēts, ka salas dienvidu daļā to ietekmēs ugunsgrēki, mēs proaktīvi iesakām izvēlēties kādu no mūsu alternatīvām. Ceļotāji var mainīt ceļojuma galamērķi un datumu bez papildu maksas, maksājot tikai ceļojuma izmaksu starpību, ja tāda ir. Mēs piedāvājam arī iespēju atcelt ceļojumu bez papildu atcelšanas maksas.
* Klienti, kuru braucieni uz dienvidu rajonu ieplānoti vēlāk (pēc 30. jūlija), var mainīt savu braucienu uz alternatīvu. Informāciju viņi saņems no aģentūras vai Novatours pārstāvja, ar kuru kontaktējušies saistībā ar savu ceļojumu. Ja nepieciešams, ir iespēja atcelt savus ceļojuma plānus. Šādā gadījumā klienti tiks lūgti lēmumu pieņemt līdz 30. jūlijam. Lai mainītu ceļojuma plānus vēlāk, to būs iespējams izdarīt saskaņā ar līgumā paredzētajiem nosacījumiem.
* Tie klienti, kuru braucieni līdz 30. jūlijam ieplānoti uz salas drošo (ziemeļu) daļu, var neraizēties par saviem ceļojuma plāniem, jo tie, ņemot vērā šī brīža apstākļus, netiek atcelti vai mainīti. Tomēr, ja nepieciešams, mēs šiem klientiem sniedzam iespēju mainīt savu atvaļinājuma galamērķi uz citu - tāpēc jums jāsazinās ar aģentūru vai mūsu uzņēmuma pārstāvi, ar kuru līdz šim ir saskaņoti ceļojumu plāni. Ir arī iespēja atcelt savus ceļojuma plānus. Klientiem, kuru braucieni uz ziemeļu rajonu plānoti vēlāk (pēc 30. jūlija), var neraizēties par saviem ceļojuma plāniem, taču, ja pastāv vēlme tos koriģēt, to var veikt saskaņā ar līgumā paredzētajiem nosacījumiem," raksta Novatours.

Svarīgākais