Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Pasaulē

Ivars Kalniņš dalās pieredzē, kā pasaule tagad uztver krievisko

© Vladislavs Proškins/F64

Aktieris Ivars Kalniņš, kas popularitāti guva, filmējoties padomju kino, pastāstīja, ka ir pavisam atteicies filmēties krievu kino, raksta limon.postimees.ee.

Kalniņš sarunā ar Natāliju Moseičuku viņas YouTube projektā paziņoja, ka nekad vairs nebrauks uz Krieviju pat pēc tam, kad beigsies pilna mēroga karš Ukrainā:

"Es tur vairs nebraukšu. Es teicu saviem aģentiem, lai viņi mani neaiztiek. Vispār nekad šajā dzīvē,” sacīja Ivars Kalniņš.

Aktieris arī dalījās, ka pagājušais gads viņam bija ļoti notikumiem bagāts turneju ziņā, viņš pabijis daudzviet Eiropā un redzēja, kā tiek atcelts viss krieviskais:

“Apceļoju dažas Eiropas valstis. Tur viss, kas ir krievisks, ir ar negatīvu pieskaņu. Piemēram, Londonā autobusā tika noņemts tulkojums krievu valodā, citas valodas palika, bet krievu valoda tika noņemta,” stāstīja Kalniņš.

Atgādinām, ka Ivars Kalniņš asi nosodīja Putina asiņaino politiku un publiski atbalstīja Ukrainu. Uz krievu pārmetumiem aktieris atbildēja, ka viņam ir vienalga, ko viņi domā, un aktieris “uzspļaujot” Krievijas melnajam sarakstam, kurā viņš esot iekļauts.