"Vāgneriešu" sievu vidū valda neapmierinātība

© Scanpix

Pēc Jevgeņija Prigožina un viņa kaujinieku sacelšanās "vāgneriešu" algas kritās par 40%. Neskatoties uz to, ka kopš pagājušās nedēļas grupējums ir beidzis pastāvēt, algotņi joprojām saņem naudu, tiesa, 240 tūkstošu rubļu vietā viņiem maksā tikai 150 tūkstošus - pārējais bija kaujas pabalsts. Taču arī šī summa gandrīz trīs reizes pārsniedz vidējo algu Krievijā, vēsta dialog.ua.

“Telegram” kanāls "We Can Explain" raksta, ka kaujinieku tuvinieku slēgtajos čatos valda neapmierinātība par maksājumu samazināšanu. Kā stāsta "vāgneriešu" sievas, tie, kas gatavi doties uz Baltkrieviju, uz Āfrikas vai arābu valstīm, varēs rēķināties ar 150 tūkstošus rubļu lielu atalgojumu mēnesī.

Turklāt algotņu sievas bažījas, ka Anapas viesnīcās, kas uz laiku pilda slimnīcu funkciju, atstātie "vāgnerieši", kur gaida līguma beigas, var neatvest mājās nopelnīto. Lielākā daļa sieviešu ir pārliecinātas, ka viņu laulātie visu naudu izšķērdēs restorānos vai "sievietēm ar zemu sociālo atbildību".

Atgādinām, ka jūnija beigās Putins atzina, ka "Vāgners" grupējums saņēmis finansējumu no valsts budžeta - tikai viena gada laikā tika iztērēti 86 miljardi rubļu. No kādiem līdzekļiem algotņi tagad saņem algas, nav zināms.

Pasaulē

Paejot trīsdesmitajai gadskārtai kopš prāmja “Estonia” bojāejas rudens vētrā, ir redzams: Zviedrijas valdība arī šodien turpina konsekvento politiku — darīt visu iespējamo un neiespējamo, lai novērstu patiesības noskaidrošanu par to, kas īstenībā izraisīja 852 cilvēku nāvi.

Svarīgākais