Putinam novēroti būtiski atmiņas traucējumi; aizdomas par progresējošu demenci

© Scanpix

Žurnālisti publicējuši video, kurā redzama Vladimira Putina un Krievijas amatpersonas Ivana Štokmana saruna. Kremļa galva nespēja atkārtot kāda bērna vecuma, kurš tika pieminēts burtiski pirms mirkļa, raksta focus.ua.

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam Kremlī notikušajā diskusijā neizdevās pareizi atkārtot bērna vecumu. Šī lieta izraisīja daudzas baumas par Krievijas režīma vadītāja kognitīvās veselības stāvokli.

Baumas par Putina veselību ir izskanējušas jau vairākkārt, īpaši pieņemoties spēkā kopš iebrukuma Ukrainā. Izskanējušas versijas, ka Krievijas Federācijas prezidents slimo ar vēzi, Parkinsona slimību un pat demenci. Kremļa amatpersonas savukārt uzstāj, ka viņu vadītājam pēc divu gadu desmitu varas joprojām ir laba veselība.

Taču satraucošās baumas atkal veicināja kadri, kas uzņemti trešdien, 19. jūlijā, "Krievija - iespēju zeme" sanāksmes laikā.

Žurnālisti vietnē “Twitter” ievietoja video, kurā redzama Putina un Krievijas amatpersonas Ivana Štokmana saruna, kurš detalizēti stāstīja par savu karjeras ceļu - no darba maizes ceptuvē līdz IT biznesa veidošanai.

Vīrietis stāstīja, kādi notikumi veicināja vēlmi karot, jo "tagad tiek lemts par valsts nākotni".

Šāds lēmums viņam ienāca prātā, kad viņš kopā ar dēlu atradās vasarnīcā. Putinu iespaidoja vēsture, un viņš šo gadījumu nosauca par visai Krievijas Federācijai raksturīgu. Viņš jautāja par krievu "patriota" bērnu vecumu, un saņēma atbildi, ka vienam ir 9, otram - 23, uz ko prezidents atbildēja: "Redziet, jaunākajam ir tikai trīs gadi."

“Twitter”” ieraksts izraisīja spekulācijas par Krievijas prezidenta veselības stāvokli, kāds atzīmēja, ka Putins, skatoties griestos, kaut ko murmina par vietas meklēšanu valstī.

"Viņš vispār nedzird cilvēkus," rakstīja kāds cits lietotājs.

"Alcheimera slimība," komentēja cits.

Līdzīgs atgadījums notika arī pagājušajā dienā, kad, klausoties ziņojumu par Irkutskas apgabala bojāgājušajiem krievu karavīriem, Putins nolēma nosūtīt sveicienus Ukrainā bojā gājušajiem krieviem.