Miljardieris, kas izstrādāja noklausīšanās sistēmu Krievijas drošības dienestiem, miris noslēpumainos apstākļos

© Pixabay.com

Krievijā notikusi vēl viena noslēpumaina ietekmīga personāža nāve - 40 gadu vecumā miris miljardieris, IT uzņēmumu tīkla "IKS Holding" vadītājs Antons Čerepeņņikovs. Par uzņēmēja nāvi 22. jūlijā ziņoja Krievijas Federācijas valsts mediji, vēsta dialog.ua.

Krievijas mediji vēsta, ka jaunajam miljardierim esot bijušas problēmas ar sirdi.

Telegrammas kanāls BAZA vēsta ka uzņēmēja līķis tika atrasts naktī uz 22. jūliju viņa birojā Maskavā. Kas izraisīja sirdsdarbības apstāšanos, nav zināms.

Čerepeņņikova "IKS Holdings" aktīvi sadarbojās ar Krievijas drošības spēkiem, tostarp piedalījās "Citadele" sistēmas izveidē - tas ir aprīkojums, kas ļāva Krievijas Federācijas specdienestiem, tostarp drošības dienestiem, pilnībā uzraudzīt Krievijas sociālo tīklu lietotāju privāto saraksti un sarunas.

"Čerepeņņikovs izveidoja milzīgu holdinga “Citadeli”, kas pēc Jarovajas pretterorisma likuma stāšanās spēkā sāka gūt miljardu rubļu peļņu," raksta Krievijas mediji. Viņš arī strādāja pie Krievijas satelītu zvaigznāja izveides.

“IKS Holding” ieņēmumi 2022. gadā bija 91 miljardi rubļu, holdinga ieguldījumu vērtība tiek lēsta aptuveni 300 miljardu rubļu apmērā. Zīmīgi, ka pirms diviem gadiem Čerepeņņikovs savu "IKS Holding" iegādājās no Ališera Usmanova - no Krievijas Federācijas prezidenta tuvāko loka.