Krievijas miljardieris aicina Kremļa elites "gļēvuļus" sacelties pret Putinu

© Scanpix

Bijušais Krievijas baņķieris, miljardieris Oļegs Tinkovs publiski vērsās pie Krievijas Federācijas oligarhiem. Viņš aicināja viņus sacelties pret karu, ko Kremlis izvērsa pret Ukrainu - šādu paziņojumu viņš teica intervijā laikrakstam Financial Times.

Tinkovs atzinīgi novērtēja Lielbritānijas neseno lēmumu svītrot sevi no sankciju saraksta. Viņš uzskata, ka tas ir labs signāls Kremļa elitei, ka, iestājoties pret karu, viņi varēs "atstāt Krieviju un doties uz civilizēto pasauli".

Pats Tinkovs jau no sākuma iebilda pret agresiju pret Ukrainu, un tas viņam maksāja biznesu Krievijā - varas iestādes no viņa "izspieda" Tinkoff banku. Tāpat viņš zaudēja draudzību ar daudziem Krievijas miljardieriem, kuri, pēc viņa vārdiem, izrādījās "gļēvuļi". Tinkovs aicināja Kremļa oligarhus neklusēt un nostāties pret karu.

"Ir jāizvēlas krēsls un jāsēž uz tā. Sēdēt uz diviem krēsliem tā, kā viņi ir darījuši pēdējos 30 gadus, iegūt māju prestižā Londonas rajonā un uzturēt draudzību ar Putinu, tas vairs nedarbosies," sacīja Tinkovs.

Pasaulē

Austrijā notikušajās parlamenta vēlēšanās svētdien uzvarējusi labēji populistiskā un nacionālkonservatīvā Brīvības partija (FPÖ), kas apsteigusi kanclera Karla Nēhammera pārstāvēto konservatīvo Tautas partiju (ÖVP), liecina sākotnējās aplēses.

Svarīgākais