Trešdiena, 1.maijs

redeem Ziedonis

arrow_right_alt Pasaulē

Holivudā streiko aktieri un scenāristi; Venēcijas kinofestivālam jāmaina atklāšanas filma

© Scanpix

Venēcijas kinofestivāls patlaban notiekošā Holivudas streika dēļ ir spiests mainīt festivāla atklāšanas filmu, pavēstīja prestižās kinoskates rīkotāji.

80.Venēcijas Starptautisko kinofestivālu atklās Edoardo De Andželisa filma "Comandante", nevis Lukas Gvadanjīno darbs "Challengers", kā tas bija plānots līdz šim, paziņojumā apliecināja festivāla organizētāji.

Filma "Challengers", kurā galvenā loma ir amerikāņu aktrisei Zendajai, "festivālā nepiedalīsies atbilstoši producentu lēmumam" saistībā ar Holivudā notiekošo streiku, skaidroja rīkotāji.

Filmai "Comandante" 30.augustā būs pasaules pirmizrāde Venēcijas festivāla atklāšanas ceremonijā.

Kā vēsta ASV mediji, filmas "Challengers" pirmizrāde atlikta uz 2024.gadu, kaut arī darbs pie lentes jau ir pabeigts.

Iemesls pirmizrādes atlikšanai ir producentu bažas, ka filmai būs mazāki panākumi, ja tās reklāmas pasākumos nepiedalīsies Zendaja. Platformā "Instagram" aktrisei ir vairāk nekā 180 miljoni sekotāju.

Aktieru arodbiedrības SAG-AFTRA streika dēļ Zendaja nevar piedalīties savas filmas reklāmā Venēcijā. Tas pats attiecas uz aktieriem Džošu O'Konoru un Maiku Faistu, kam arī ir lomas šajā filmā.

Aktieri un aktrises vairākās ASV pilsētās pieteikuši streiku, pievienojoties scenāristiem, kas streiko jau kopš maija sākuma.

Šī ir pirmā reize kopš 1960.gada, kad aktieri un scenāristi streiko kopā.

Strīda centrā ir jautājumi par darba samaksu un mākslīgā intelekta izmantošanu.

SAG-AFTRA ir aptuveni 160 000 biedru.

ASV mediji vēsta, ka filmu un seriālu uzņemšana ir teju pilnībā apturēta.