Putina režīma pēdējie mēneši - kas būs viņa krišanas sākumpunkts? Eksperts izsaka viedokli

© Scanpix

Pastāv iespēja, ka pat Krievijas prezidenta tuvāko padoto loks domā par sava "cara" nomaiņu, raksta unian.net.

Krievijas Federācijas prezidenta Vladimira Putina režīms, iespējams, atrodas pēdējos agonijas mēnešos pēc Prigožina sacelšanās - pat dedzīgi Putina atbalstītāji ir sapratuši, ka viss nenotiek pēc plāna.

Ukrainas “24. kanāla” ēterā Izraēlas žurnālists Zvi Zilbers ierosināja, ka Putina režīma galīgā sabrukuma sākumpunkts būtu Krimas tilta un vēl jo vairāk okupētās Krimas zaudēšana. Tas būs nāvējošs trieciens, un pat propagandas pildīšana par NATO un ASV to nespēs izskaidrot iedzīvotājiem. Žurnālists uzskata, ka nākamais solis būs revolūcija.

"Turklāt tas vēl vairāk demoralizē Putina karaspēku, kas atrodas frontē. Piemēram, kāpēc viņi tur ir, ja karš ir zaudēts. Man ir sajūta, ka viņi tagad ir haosa stāvoklī un vairs nepilda neviena pavēles," viņš piebilda.

Turklāt pastāv iespēja, ka pat Krievijas prezidenta tuvāko loks domā par pret Ukrainu izvērstā kara izbeigšanu un tiešu "cara" nomaiņu.

"Mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka mēs redzam šī režīma pēdējās dienas, varbūt nedēļas vai mēnešus," rezumēja Zvi Zilbers.

Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes sekretārs Aleksejs Daņilovs iepriekš vairākkārt sacījis, ka Krieviju gaida sabrukums, un aicinājis pasauli tam sagatavoties. Vienā no intervijām viņš komentēja “Vāgnera” grupējuma līdera Jevgeņija Prigožina sacelšanās mēģinājumu un sacīja, ka notikušais liecina, ka Krievija nav valsts. Tagad Krievijas Federācija ir sadrumstalota, un tai nav spēka, kas to varētu noturēt kopā.

Svarīgākais