Baltkrievijā notikusi sadursme starp vāgneriešiem un robežsargiem

© Scanpix/Reuters

Gomeļas apgabalā (Baltkrievija) notikusi sadursme starp vietējiem robežsargiem un "Vagner"grupas teroristiem, kuri tika izraidīti no Krievijas Federācijas, atsaucoties uz Ukrainas drošības dienesta ziņoto, vēsta pravda.com.ua.

Jau 19. jūlijā vāgnerieši veica apgabala izlūkošanu netālu no Djatļikas apmetnes, kas atrodas netālu no Ukrainas robežas. Šo darbību rezuktātā notika sadursme starp algotņiem un Baltkrievijas robežsargiem, kuri vēlak atkāpās un vairs "netraucēja" vāgneriešus darbā.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Baltkrievijas armija rīko kopīgas mācības ar Krievijas algotņu grupējuma "Vagner" kaujiniekiem.

Poligonā, kas atrodas Brestas apgabalā apmēram 30 kilometru no Polijas robežas un aptuveni 40 kilometru no Ukrainas robežas, vagnerieši kopā ar Baltkrievijas īpašo operāciju spēku vienībām izpilda mācību kaujas uzdevumus, teikts paziņojumā.

Reaģējot uz šīm mācībām, Polijas Aizsardzības ministrija uzsvēra, ka seko situācijai uz robežas ar Baltkrieviju un ir gatava dažādiem notikumu attīstības scenārijiem.