Kauņā nolaupīti trīs bērni

© Ekrānuzņēmums/Lietuvas policija

Kauņas rajona galvenā policijas komisariāta darbinieki meklē trīs bērnus, kuri nolaupīti no Kauņas bērnu labklājības centra "Pastoge", atsaucoties uz policijas paziņojumu, vēsta Lietuvas TV3. |

8. jūlijā ap pulksten 09:55 Kauņā, P. Plechavičus ielā, no bērnu labklājības centra “Pastogē” divi pieaugušie - 1983. gadā dzimusī Inga un 1981. gadā dzimušais Mindaugs patvaļīgi aizveda savus trīs bērnus. Iespējams, notikumā iesaistīta automašīna VW ar Vācijas reģistrācijas numuru.
Personas, kurām ir zināma nepilngadīgo un viņu vecāku atrašanās vieta, vai kuri ir viņus redzējuši, vai kuriem šķiet zināma norādītā automašīna vai kuras var sniegt jebkādu būtisku informāciju, policija lūdz nekavējoties ziņot.
Policija ir uzsākusi pirmstiesas izmeklēšana pēc Lietuvas Republikas Kriminālkodeksa 156.panta. 2 d. (Tēvs, māte vai tuvs radinieks, kurš nolaupījis savu vai viņa radinieku bērnu no bērnu iestādes, vai persona, ar kuru bērns likumīgi dzīvoja). Par to var sodīt ar valsts dienestu, naudas sodu, vai brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem.