Ukrainas aizstāvji gavilē - pret Krieviju cīnas pat lietus

© Pixabay.com

18. jūlijā Krievijas galvaspilsētā vienas stundas laikā nolijua ceturtā daļa no mēneša nokrišņu daudzuma, ziņo unian.net.

Valsts struktūru ēkas ar tādu ūdens daudzumu netika galā - kā vēsta prokremliskais izdevums RIA Novosti, tikšanās laikā Federācijas padomē no griestiem sācis pilēt ūdens.

Vispirms deputāti nolika uz galda plastmasas krūzi, pēc tam nomainīja to pret spaini, jo uz galda bija izveidojies ievērojams nokrišņu daudzums, un ar salvetēm mēģināja noslaucīt ūdeni.

Līdzīga situācija izveidojās arī Valsts domes ēkā. Tur, augšējā stāvā, bija redzami no pārmērīgiem nokrišņiem radušies pilieni, arī no kāpnēm pilēja ūdens. Valsts amatpersonu smēķēšanas zona tika pilnībā applūdināta.

Arī 19. jūlijā Maskavā turpinās lietusgāzes, kuras pavada spēcīgas vēja brāzmas. Sinoptiķi prognozē, ka sliktie laikapstākļi turpināsies arī nākošajā dienā.

18. jūlijā Maskavu pārņēma spēcīgas lietavas, kas pilsētā izraisīja plūdus. Ūdens straumes bija tik spēcīgas, ka aiznesa līdzi uz ielām novietotās automašīnas.

Krievijas Federācijas prezidenta administrācijas speciālisti centās risināt valsts struktūrās tekošā jumtu problēmu - esot apņēmušies to izdarīt “ātri”.