Austrālijā cilvēkus lūdz netuvoties no jūras izskalotajam noslēpumainajam priekšmetam

© Scanpix

Austrālijas masu saziņas līdzekļi raksta par kādu noslēpumainu Austrālijas piekrastē izskalotu milzīgu priekšmetu, kas izgatavots no zeltaina metāla, un kuru nav iespējams identificēt. Eksperti lūdz dīvainajam objektam netuvoties, vēsta dialog.ua.

Cilindrs atrodas Austrālijas rietumos netālu no Pērtas pilsētas. Tā izmērs ir ievērojams - 3 m augsts un 2,5 m plats. Eksperti joprojām nav spējuši identificēt, kas ir šis objekts. Tika veiktas vairākas ekspertīzes, kas liecināja, ka objekts ir pilnībā drošs cilvēkiem - sprādzienbīstamas, radioaktīvas vai toksiskas vielas tajā netika atrastas. Tomēr, neskatoties uz to, vietējie iedzīvotāji tiek lūgti cilindram netuvoties.

Austrālijas Kosmosa aģentūra izteikusi varbūtību, ka noslēpumainais cilindrs ir daļa no nesējraķetes, kas palaiž Zemes orbītā kuģus un satelītus, tomēr šai informācijai nav apstiprinājuma. Nav arī versiju par to, kas ir objekta īpašnieks.

Austrālijas eksperti vērsās pie ārvalstu partneriem pēc palīdzības detaļu noskaidrošanā. Kamēr netiks iegūta lielāka skaidrība, noslēpumaino objektu apsargās, lai nodrošinātos pret tā nozagšanu.