Eksperts norāda uz Krievijas dīvaino rīcību, kas palielinās Apvienotās Karalistes ieņēmumus

© Scanpix/AP

Krievija ir "atjaunojusi bīstamās zonas režīmu" Melnajā jūrā, kas nemainīs neko, izņemot Apvienotās Karalistes ienākumu pieaugumu, sacīja militārais analītiķis Romāns Svitans, raksta dialog.ua.

Pēc sprādzieniem uz Krimas tilta Krievija paziņoja, ka negrasās pagarināt "graudu līgumu", kā arī paziņoja par pagaidu bīstamās zonas režīma atjaunošanu Melnās jūras ziemeļrietumu ūdeņos.

Kopumā tas nozīmē tikai to, ka Krievija nav atbildīga par kuģošanas drošību. Turklāt pēc šī lēmuma radīsies jautājumi, kas saistīti ar kuģu apdrošināšanu, par to Ukrainas Bruņoto spēku pulkvedis, instruktors pilots Romāns Svitans stāstīja intervijā YouTube kanālā.

Pēc militārā analītiķa domām, ja Lloyd (plaši pazīstams Lielbritānijas apdrošināšanas un pārapdrošināšanas tirgus) apdrošinās kuģus, kas piestāj Ukrainas dienvidu ostās, tad apdrošināšanas procents pieaugs. "Izrādās, ka Putins palielināja Lielbritānijas ienākumus. Lielbritānijas kronis viņam par to pateiksies," sacīja Svitans. Šī ir maksimālā problēma, kas var rasties iepriekšminētās Krievijas Federācijas darbības rezultātā.