Londona: Krievijas karavīri veic nelielus uzbrukumus, bet bez sevišķiem panākumiem

© Scanpix/ZUMA Press

Aizvadītās nedēļas laikā Ukrainā kaujas turpinājušās dažādos frontes sektoros, tomēr abām pusēm izdevies gūt vien nebūtiskus panākumus, teikts Lielbritānijas militārā izlūkdienesta jaunākajā ziņojumā.

"Ziemeļaustrumos Krievijas karavīri mēģināja virzīties uz rietumiem, caur mežiem uz rietumiem no Kremennas. Ukraina turpina īstenot lielus pūliņus, lai uzbruktu Bahmutas rajonā, ko notur Krievija," teikts ziņojumā.

"Šeit Krievijas spēki, šķiet, ir salīdzinoši vārīgi, bet pagaidām tiem izdodas noturēt savas pozīcijas. Doneckas apgabalā vairāk uz dienvidiem, īpaši Avdijivkas rajonā, Krievijas karavīri veic nelielus uzbrukumus, bet bez sevišķiem panākumiem," norāda britu izlūki.

Dienvidos Ukraina turpina uzbrukt vismaz divos virzienos, bet vēl nav pārrāvusi Krievijas galvenās aizsardzības līnijas. Šajā rajonā Krievija, šķiet, noteikusi ierobežojumus attiecībā uz artilērijas šāviņu izmantošanu, cenšoties saglabāt spējas veikt apšaudes no slēgtām pozīcijām,

teikts ziņojumā.

"Hersonas apgabalā Ukrainai palicis neliels placdarms Dņepras kreisajā krastā pie izpostītā Antoņivkas tilta, kas ir papildu problēma Krievijas komandieriem, kas, visticamāk, ir noraizējušies par sava dienvidrietumu flanga vārīgumu," skaidro britu izlūki.