Ņevzorovs: Kadirovs pārdzīvojis klīnisko nāvi

© Scanpix/EPA

Ramzans Kadirovs, kurš pēdējā gada laikā piedzīvoja strauju atveseļošanos, un par viņa veselību klīda baumas jau ilgāku laiku, iespējams pārdzīvojis klīnisko nāvi, raksta dialog.ua.

Žurnālists Aleksandrs Ņevzorovs: , atsaucoties uz savu informatoru, ziņoja, ka Čečenijas vadītājs Ramzans Kadirovs piedzīvojis klīnisko nāvi nieru darbības traucējumu dēļ. Pēc žurnālista teiktā, viņš sava avota datu ticamību vērtē aptuveni 30% apmērā, taču šis informators nekad iepriekš nav pievīlis.

Pēc Kadirova klīniskās nāves viņš, iespējams, tika nogādāts kādā no klīnikām ārpus viņa republikas, bet ne uz Maskavu. "Tas pats avots teica, ka nepareizu lēmumu pieņemšanas dēļ republikas veselības ministrs var tikt pakļauts vardarbīgai asfiksijai (žņaugšanai)," teikts ziņojumā. Pagaidām šī informācija nav oficiāli apstiprināta vai noliegta.

Iepriekš tika ziņots, ka Kadirovs, par kura smago slimību klīda baumas jau ilgāku laiku, negaidīti devies atvaļinājumā. Pirms tam tika ziņots, ka Čečenijas līderim Kadirovam bijusi nieru mazspēja, dialīzes procedūras nepalīdzot, un viņš mirst. Viņa dēls sociālajos tīklos lūdza par savu tēvu, un šobrīd Čečenijas līderis sev neraksturīgi ir pazudis no publiskās telpas.

Svarīgākais