Krievijā sācies desantnieku dumpis

© Scanpix/EPA

Krievijas Bruņoto spēku 7. divīzijas karavīru aicinājums ir trauksmes zvans Putina režīmam. Armijas sabrukšana norit pilnā sparā, kas Krievijai draud ar veselu virkni sacelšanos un nekārtībām - šādu viedokli savā YouTube blogā paudis Krievijas vēsturnieks un politiķis Dmitrijs Černiševskis, ziņo dialog.ua.

Savā ziņojumā 7.divīzijas karavīri draudēja sarīkot paši savu militāro dumpi, ja Kremlis neapturēs militāro ģenerāļu masveida tīrīšanas. Maskava nevarēs apspiest šo sacelšanos kara apstākļos un situācija ātri iziet no kontroles - ideja par nepieciešamību vērst ieročus pret tiem, kas tos met bezjēdzīgā nāvē Krievijas armijā, jau ir nobriedusi.

"Krievijas armija turpina degradēties un sabrukt. Pēc Prigožina sacelšanās ģenerālis Ivans Popovs izteica publisku aicinājumu - kaut kas tāds nekad nebija noticis! Cariskajā Krievijā militārie nemieri armijā sākās 1916. gadā, pusgadu pirms 1717. gada februāra revolūcijas.Tātad mēs tuvojamies šai līnijai. Armija brūk mūsu acu priekšā, un augustā mums nebūs ne Putins, ne Šoigu, ne Gerasimovs... Un kas notiks? Viens no visticamākajiem scenārijiem šajā notikumu pavērsienā ir kapteiņu dumpis. Nevis ģenerāļi, bet gan tādi virsnieki, kas atrodas tranšejās,” sacīja vēsturnieks. Viņš uzskata, ka situācija nonāks kritiskā stāvoklī ne vēlāk kā rudenī, kas skaidri norāda uz Krievijas Federācijas militāro sakāvi frontē.

"Armijas sadalīšanās un sabrukšanas process jau ir aizgājis tālu! Spiediens, kas turpināsies frontē, novedīs pie tā, ka ne vēlāk kā rudenī šeit viss sāks drupt un sabruks. Tā sākas revolūcijas,” paziņoja Černiševskis.