Ko Putins domā par Ukrainas iespējamo dalību NATO?

© Scanpix/AP

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pēc NATO samita Viļņā turpina uzstāt, ka joprojām uzskata Ukrainas dalību aliansē par draudu Krievijai. Somijas un Zviedrijas dalība Ziemeļatlantijas aliansē Kremli netraucē, ziņo unian.net.

“Esmu pārliecināts, ka Ukrainas iestāšanās NATO nepalielinās pašas Ukrainas drošību, bet kopumā padarīs pasauli daudz ievainojamāku, kā arī radīs papildu spriedzi. Neko labu es tajā nesaskatu. Mūsu pozīcija ir visiem labi zināma, " Putins teica intervijā Krievijas televīzijai.

Viņš arī piebilda, ka jebkurai valstij "ir tiesības nodrošināt savu drošību". Ierobežojums, pēc viņa teiktā, ir tikai viens - draudu radīšana citām valstīm.

Kremlis jau gadiem ilgi "biedē" Krievijas iedzīvotājus ar NATO draudiem, noklusējot, ka alianse ir aizsardzības organizācija.

Tikmēr analītiķi uzskata, ka NATO samits Viļņā parādīja Kremļa plānu pilnīgu izgāšanos, kuru dēļ Putins sāka karu pret Ukrainu, bet Pentagona vadītājs izteicies, ka nav šaubu, ka Ukraina pievienosies NATO pēc kara beigām.

Svarīgākais