VIDEO. Zelenska reakcija preses konferencē izraisa smieklu vētru

© Scanpix/EPA

Preses konferencē Ukrainas prezidentam Volodimiram Zelenskim tika jautāts, kādu militāro atbalstu viņš vēl plāno lūgt no Drošības padomes, savukārt NATO ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam tika jautāts par iespēju nodrošināt Ukrainu ar iznīcinātājiem F-16, kā to lūdz Zelenskis.

Taču šī situācija milzīgajā preses konferenču zālē izraisīja smieklu vilni, jo V. Zelenskis sākumā nesaprata, vai jautājums par iznīcinātājiem domāts viņam vai Stoltenberga kungam. NATO ģenerālsekretārs sāka vicināt rokas, un tad V. Zelenskis komentēja: "Nē, nē, nē, atbildiet jūs." Tā viņš daļēji nostādīja Stoltenbergu neērtā situācijā, jo viņam bija jāatbild, kad Ukrainā ieradīsies iznīcinātāji.
"Zelenska kungs, vēlāk šodien jūs tiksities ar ASV prezidentu Baidena kungu. Kā jūs plānojat viņu pārliecināt, ka Ukraina ir gatava dalībai NATO. Tiekoties ar prezidentu Baidena kungu, ko bez kasešu munīcijas vēl lūgsiet? Un jautājums ģenerālsekretāram Jensam Stoltenbergam - cik drīz jūs sagaidāt, ka NATO nodrošinās prezidenta V. Zelenska pieprasītos F-16?", jautāja amerikāņu žurnāliste.
"Vai man arī ir jautājums par F-16? Vai atbildēsiet?", V. Zelenskis angliski jautāja, vēršoties pret J. Stoltenbergu. Stoltenbergs sāka vicināt rokas, bet nevarēja saprast, ko viņš gribēja pateikt. Izskatījās, ka viņš negrib atbildēt uz šo jautājumu. "Nē, nē, nē, atbildiet," angļu valodā teica V. Zelenskis, un visa zāle locījās smieklos. V. Zelenskis turpināja jokot angliski, bet pēc tam sāka atbildēt nopietni.

Svarīgākais