Cilvēktiesību aktīvists: Krievijā ir sākusies varas pāreja, Putinu tuvākajā laikā nomainīs

© Scanpix/Zumapress

"Vāgneriešu" militārā sacelšanās uzsāka varas tranzīta procesu Krievijā, ir pārliecināts cilvēktiesību aktīvists Vladimirs Osečkins, raksta dialog.ua.

“Vladimirs Putins drīz zaudēs varu - Jevgeņija Prigožina un viņa "vāgneriešu" militārā sacelšanās uzsāka šo procesu,” intervijā pastāstīja pazīstamais Krievijas cilvēktiesību aktīvists, portāla Gulagu.net dibinātājs Vladimirs Osečkins.

"Ja agrāk varējām pieņemt, tad tagad droši zinām, ka de facto Krievijā jau ir sācies varas tranzīts. Ir acīmredzams, ka izlūkdienestos ir panākta zināma vienošanās, kas gatavo Krieviju varas tranzītam, un jau ļoti tuvā nākotnē Vladimiru Putinu Kremlī nomainīs kāds cits,” sacīja Osečkins.

Viņš pauda pārliecību, ka šis Krievijas Federācijas specdienestu tranzīts jau ir saskaņots ar ārvalstu izlūkdienestiem. Pēc Osečkina domām, tranzīta neizbēgamības pierādījums ir tas, ka nemiernieki izkļuva neskarti un netika sodīti. Acīmredzot Krievijas Federācijas diktators ir zaudējis savu varu un neko nevar darīt, lai viņus sauktu pie atbildības.

"Tāpēc Putins tika demoralizēts 23. un 24. jūnijā, kad viss sākās ar “Vāgneru”. Tāpēc viņš bija spiests bloķēt drošības dienesta darbu. Lai saglabātu varu, Putins pārsniedza savas oficiālās pilnvaras un lika izmeklēšanas departamentam atcelt krimināllietu. Putins ir novājināts, un Krievija ir pārvērtusies par neveiksmīgu valsti,” komentēja Osečkins.