Trolejbusa vadītāju Lietuvā pārsteidzis Makrona žests

© Scanpix

Kamēr pasaules līderi NATO samitā pieņem aliansei būtiskus lēmumus, Lietuvas galvaspilsētas iedzīvotāji ielās vēro vēsturisko notikumu savām acīm, raksta lrytas.lt.

Ziņu portāls lrytas.lt aptaujāja Viļņas iedzīvotājus, kuriem netrūkst laba garastāvokļa un optimisma - daļa aptaujāto cenšas nepalaist garām nevienu ziņu, vēro lidmašīnu nolaišanos un NATO līderu karavānas, kas brauc pa Viļņas ielām, tomēr citi ir mazliet pārsteigti par dažiem valdības pieņemtajiem lēmumiem un cer, ka par iedzīvotājiem netiks aizmirsts arī pēc šī iespaidīgā notikuma.

Sieviete, ko žurnālisti uzrunāja ielās, bija ieguvusi dažas brīvas dienas, jo vada trojebusu, kura maršruts samita laikā slēgts. Viņa bija patīkami pārsteigta par Francijas prezidenta uzvedību.

“Es devos uz viesnīcu un vēroju, kā mūsu NATO dalībnieki aizbrauc uz darbu. Mēs redzējām Emanuelu Makronu, viņš izdarīja ļoti jauku žestu - atvēra logu un pamāja visiem. Tāds interesants iespaids.”

Tomēr trolejbusa vadītaja kritizēja galvaspilsētas lēmumu "paslēpt" daļu veco trolejbusu. Viņasprāt, par Viļņas iedzīvotāju ērtībām jādomā ne tikai svarīgu notikumu laikā, jo daļa sabiedriskā transporta pasažieru un trolejbusu vadītāji ikdienā pārvietojas ar nolietotu sabiedrisko transportu, ko NATO samita laikā valdība vienkārši “noslēpa”.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais