Krievija gatavojas karam Krimas teritorijā

Krievija gatavojas karadarbībai anektētās Krimas teritorijā, atsaucoties uz Ukrainas Aizsardzības ministrijas mediju centru, vēsta "The Insider".

Pēc Ukrainas militārpersonu teiktā, okupācijas spēki veic "apgabala nocietināšanu" pussalas ziemeļu, rietumu un austrumu daļās. Tāpat, pēc viņu domām, tiek pastiprināta Krimas šaurumu aizsardzība.
Azovas un Melnajā jūrā Krievijas karaspēks ir saggatavojies "uzbrukumu novēršanu saviem kuģiem un flotes bāzēm".

Jūlija sākumā pie iebrauktuves uz Krimas tiltu no Krasnodaras apgabala izveidojās sastrēgums, un 3. datumā rinda pieauga līdz 13 km. Gaidīšanas laiks krieviem, kuri devās atvaļinājumā, bija piecas stundas. Rindā ar automašīnām gaidīja simtiem kravas automašīnu. Brīvprātīgie cilvēkiem dalīja ūdeni, pie tilta ieejas bija iekārtotas sausās tualetes, tur dežurēja arī mediķi un Ārkārtas situāciju ministrijas darbinieki. Štābs aicināja autovadītājus, organizējot braucienu uz Krimu, ņemt vērā satiksmes situāciju un atvēlēt laiku nepieciešamajām pārbaudēm.

Ukrainas prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks sacīja, ka tādā veidā Krievijas karaspēks mēģināja glābt tiltu no iznīcināšanas, izmantojot cilvēkus kā dzīvos vairogus.

Svarīgākais