Ceturtdiena, 2.maijs

redeem Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainas kara veterāns uz ceļiem un raudot lūdzas aviokompānijai atļaut viņam lidot uz mājām

© Ekrānuzņēmums

Šūmēšanos soctīklos sacēlis video, kurā redzams, kā Ukrainas kara veterāns, kas vēlējies atgriezties mājās Ukrainā, tika izsēdināts no aviokompānijas "Wizz Air" lidmašīnas. Avikompānija atvainojusies pasažierim par notikušo.

Sākotnēji tika ziņots, ka ukrainis nevarēja lidot viņa protēžu kāju dēļ, tāpēc lidmašīnas apkalpe nolēma viņu izsēdināt no lidmašīnas, pirms tam vairākkārt sakot, ka "mēs cenšamies atrisināt šo problēmu". Citu pasažieru ierakstītajā video dzirdams, kā vīrietis skaidro, ka karā zaudējis kāju un mēģina atgriezties mājās pie ģimenes Ukrainā. Viņš lūdza lidmašīnas apkalpi ļaut viņam lidot un parādīja savu mugursomu, kurā bija dāvanas viņa ģimenei, ziņo Kyiv Independent.
"Kā es tagad tikšu mājās?" viņš raudāja un vienā brīdī pat nometās ceļos, lūdzot aviokompānijai atļaut viņam lidot.
"Wizz Air" saņēmusi kritiku par izturēšanos pret pasažieri invalīdu pēc tam, kad sociālajos tīklos tika publicēts lidmašīnā notikušā konflikta video. Kā norāda paši Wizz Air, kara veterāns tika izsēdināts no kuģa "savas drošības dēļ.
"Wizz Air" vēlāk komentēja notikušo: "Drošība ir mūsu prioritāte numur viens, un mūsu apkalpes uzdevums ir nodrošināt, lai visi pasažieri varētu lidot vai viņus pavada kāds, kas var par viņiem parūpēties. Ja ir pazīmes, ka pacientam ir veselības traucējumi, kas rada risku lidojuma laikā, mums persona ir jāizsēdina. Šajā gadījumā tas bija smags, bet nepieciešams lēmums, ņemot vērā pasažiera drošību. Viņam tika dots ūdens un vieta, kur sēdēt, kamēr viņš gaidīja palīdzību no lidostas darbiniekiem." Wizz Air vēlāk Ungārijas ziņu aģentūrai Telex skaidroja, ka ukrainis no lidmašīnas izsēdināts nevis kājas protēzes dēļ, kā tika uzskatīts iepriekš, bet gan viņa nestabilā emocionālā stāvokļa dēļ, vēsta Express.